Selecteer een pagina

Bellen/WhatsApp

06 51 84 25 97

E-mail

jeroen@kambolove.nl

Een Kambo ceremonie

Hoe ziet zo’n dag er eigenlijk uit?

Dat is voor iedereen verschillend omdat elke Kambo ervaring uniek is.

Bij  groepsceremonies komen we in de ochtend samen rond circa 09.00 uur, bij een individuele ceremonie ligt dat aan de afgestemde tijd. Het komt weleens voor dat we later beginnen of zelfs in de avond. Maar in het algemeen beginnen we in de ochtend.We nemen de tijd om elkaar te leren kennen onder het genot van een bakje thee, intenties te delen en voor te bereiden op de ceremonie . We delen tijdens de voorbereiding op de ceremonie ook Rape voor wie dat wil, daarna gaan we in een kleine meditatie en bereiden we ons voor op het innerlijke werk wat we gaan doen.

Op basis van je persoonlijke situatie, verleden en gezondheid in samenwerking met onze intuïtie word de hoeveelheid Kambo en de plaats van de dots bepaald. We branden met dunne stukjes Tamishi (Amazonehout) gaatjes in de huid. Voordat we de dots plaatsen wordt er 1,5 tot 2 liter water gedronken, ook tijden het proces wordt er water gedronken. Water helpt ons samen met Kambo enorm bij het proces van  reinigen en loslaten . Water is medicijn, water is leven. Zonder water geen Kambo ceremonie. Bij diverse tribes wordt er soms ook wat anders gedronken dan water, Masato gemaakt van gefermenteerde Yucca. Wij werken niet met Masato.

Het verschilt per persoon hoelang het proces duurt.

We werken met klank en resonantie, songs (icaro’s), diverse instrumenten zoals  chakapa’s ,handpan, fluit, drums, tibetaanse klankschalen, kristallen klankschalen, ratels en stemvorken.Ook het roken van Salie, Palo Santo, Mapacho en Copal gebruiken we om het reinigingsproces te stimuleren.Hiermee begeleiden we je vertrouwd en veilig tijdens je proces.

Gemiddeld zitten we na 4-5 uur wel aan een plantaardige maaltijd en hebben we ook alle ruimte om te delen met elkaar wat we willen delen en te zijn in het moment onder het genot van een bakje thee. Het is fijn om de rest van de dag je eigen ding te kunnen doen waar je behoefte aan hebt op dat moment.